Kryssning i Karibien

kryssning karibien

Att åka på kryssning i Karibien är något som lockar många då det är en avslappnande och vacker miljö med vita stränder, klart turkost vatten och palmer som vajar fint med de ljumma vindarna. Det finns flera öar att uppleva i Karibien och en av de vanligaste platserna dessa kryssningar går till är Florida, som man även kan finna under kryssning västindien. 

Andra populära destinationer man ofta finner är Aruba, Barbados, Bahamas, Cozumel och Jamaica. Den underbara med kryssningar i Karibien är att under tiden man åker mellan de olika destinationerna, så kan slappna av på kryssningsfartyget och ta del av olika lyxigheter som erbjuds åt resenärerna. 

Populära resmål i Karibien

Kryssning i Karibien är väldigt populärt på den östra sidan och en av anledningarna tycks vara för att det är lätt att kryssa på den sidan, kryssningen startar oftast från en hamnplats i Florida. På den östra sidan kan man även finna flera platser, som erbjuder just den miljön man fantiserar om: det turkosa vattnet, vita fina stränder och stora vackra palmer. Några av de populära öarna på den östra sidan är Bahamas, St Maarten, Puerto Rico, Grand Turk och Dominica.

Kryssning i Karibien på den västra sidan är också populärt från hamnplatser i Florida, men även från Texas och New Orleans. Den västra sidan har minst lika vacker och tilldragande miljö som på den östra sidan, och det finns ett stort urval av kryssningar att välja mellan.

Kryssning i Karibien från Miami

Med Supreme Travel kan du välja mellan olika kryssingar i Karibien med avresa från Miami. De samarbetar med stora rederier och de kan även stå till tjänst med flyg till Miami, Tampa, Orlando och Fort Lauderdale. I dessa resor finns även möjlighet till att boka in hotell och hyrbil, både före och efter kryssning. Du kan alltså skräddarsy din kryssning efter dina behov och önskemål.

Vi har alla olika behov och önskemål med våra resor, därför är det skönt att det finns många olika kryssningspaket att välja mellan. Några kryssning i Karibien tips följer nedan. Om du inte är helt överens med de som följer här, så tänk på att det finns många fler möjligheter till att skapa er speciella karibienkryssning.

Kryssning i Karibien med flyg och All Inclusive

När du vill göra det riktigt bekvämt för dig och samtidigt vara säker på att du har fått med allt som du kommer att behöva under din resa, så finns ett utmärkt alternativ som kryssning i Karibien med All Inclusive. Med detta kryssningspaket kommer din resa starta med 2 nätter i Fort Lauderdale, som sedan följer av 10 nätter på ett kryssningsfartyg.

Om du väljer att åka på kryssning i Karibien All Inclusive, med Supreme Travel, kommer du först få chansen att uppleva delar i Miami. Vare sig du vill ta det lugnt på de vackra stränderna hela dagarna eller vandra runt för att uppleva andra delar av Miami. Ni blir bortskämda på det fyrstjärniga hotellet Marseilles Hotel South Beach, som ligger på Miami Beach nära till Ocean Drive och Lincoln Road Mall.

Efter två nätter i Miami är det dags att stiga på kryssningsfartyget Celebrity Silhouette, för att avnjuta 10 nätter av All Inclusive. Under dessa 10 nätter kommer det att göras stopp för att besöka paradisöar som Puerto Plata, San Juan, St Croix och St Johns, Basseterre och Sint Marteen.

kryssning karibien tips

Kryssning i Karibien med Celebrity Silhouette

Ni blir upphämtade på hotellet med privat transfer som tar er vidare till kryssningsfartyget, där påbörjas incheckning vid 12 och avfärden från hamnen startar 16:00. Alla checkar in i god tid före avfärd, så alla får en god chans till att installera sig i hytten och sedan förbereda för sig kryssningsfärden. Du kan till exempel vandra på fartygets gräsmatta eller bara njuta av vacker design och modern lyx.

De två första dagarna på Celebrity Silhouette är ni till sjöss, då ni kan roa er med olika aktiviteter eller bara slappna av med deras lyxigheter. Mat, dryck, underhållning och avkoppling. Sedan blir första stoppet på Puerto Plata i Dominikanska Republiken och dagen därpå är ni i San Juan. På bägge platserna finns trevliga berg med vacker utsikt och chans att upptäcka kyrkor, fort och charmiga torg.

Dagrna därpå kommer ni besöka St Croix, Virgin Islands, St John’s, Antigua, Basseterre, St Kitts och Philipsburg, St Maarten. Varje plats har sin egen charm, förutom vackra stränder. Du kan välja mellan snorkling och vandra runt i olika miljöer, allt från tropiska regnskogar till större shoppingområden.

De tre sista dagarna av er kryssning i Karibien All Inclusive blir först två dagar till sjöss, som avslutas med en dag i Miami. En transfer kommer att vänta på er och det kommer finnas möjligheter till shopping innan transfern lämnar hamnen mot flygplatsen.

Praktiska detaljer om resan

Detta lyxiga resepaket är kryssning i Karibien 14 dagar, då det även inkluderas två nätter i Miami innan ni stiger på kryssningsfartyget.

Flygresan kan väljas mellan Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Du får ta med dig en resväska och ett handbagage på ditt SAS flygplan, som tar dig vidare till Miami. Transfer mellan flygplats och hotell i Miami ingår i priset, så du behöver inte tänka på den detaljen.

De datum du kan välja för avresedatum är: 16 Mars 2022, 4 November 2022, 18 November 2022, 2 December 2022, 28 Januari 2023 och 11 Februari 2023.

Pris från 24 490 kr per person

kryssning västindien

Kryssning i Karibien med barn

Om du är mer intresserad av att åka på en kryssning som är mer passande för hela familjen, så bör du ta en titt på Royal Carribean. De har flera bra alternativ för kryssningar i Karibien med barn, beroende på vad ni söker med er resa. Det finns kryssningar som erbjuder flera aktiviteter för barnen och hela familjen. 

Fördelen med att man som familj väljer en kryssning i Karibien som är riktad till hela familjen är att barnen har stora möjligheter till att finna flera vänner under resan, som de kan utföra olika aktiviteter med. Det finns ibland aktiviteter för barnen som arrangeras av personal på fartyget, därför kan du som förälder slappna av och ta det lugnt. Sen finns det såklart även flera aktiviteter som inkluderar hela familjen, men ibland är det roligt för barnen att göra något med andra barn och ni föräldrar kan passa på att slappna av i solen eller promenera runt på fartyget.

Kryssning i Karibien med barnklubbar

Ett kryssning i Karibien tips för att finna den mest kvalitativa kryssningen med hela familjen är att välja en av de större och nyare kryssningsfartygen. Dessa fartyg är designade just för familjer med barn. På dessa fartyg finns det flera olika aktiviteter, både för yngre och äldre barn samt större familjehytter.

På de nya större kryssningsfartygen finns det även barnklubbar som tar hand om era barn under specifika tider. Under tiden kan ni föräldrar slappna av med annat, om så bara att slappna av vid poolen utan att tänka på var barnen är. På dessa barnklubbar finns ett stort utbud av aktiviteter och de är ofta indelade i olika åldersgrupper. Till exempel 3-5 år, 6-8 år, 9-11 år, 12-14 år och 15-17 år. Dessutom kan det finnas lekrum för barn under 3 år där föräldrarna är välkommna att vara delaktiga.

Familjekryssning med Royal Caribbean

Fartygen hos Royal Caribbean kryssar runt i Medelhavet under vår och sommar, men under de kallare perioderna i Europa flyttar fartygen till Karibien. Så det är under höst och vinter er familj ska satsa på att kryssa runt i Karibien med deras stora lyxiga kryssningsfartyg.

Wonder of Seas är ett av de bra val för barnfamiljer, där det finns massvis med möjligheter för hela familjen. Några av aktiviteterna är vattenrutschkanor, surfmaskiner och en stor undervattensvärld där ni bland annat finner klätterväggar, grottor, spel och pussel. Vattenlandet har aktiviteter som roar barn i olika åldrar.

Det stora utbudet av mat och dryck tillfredsställer hela familjen. Välj mellan A la carte, buffébord, pizzeria, två olika caféer och flera barer med olika utbud av både drycker och mer enkel mat. Medan barnen är aktiverade med sin underhållning, så kan föräldrarna passa på att slappna av i ett spa eller ett lugnande poolområde.

Det kommer även bjudas på olika shower kvällstid, som isshower och aquashower, detta kan hela familjen kan njuta av efter en fartfylld dag. Sen kan ni lugnt slappna av i den typ av hytt som ni själva har valt. Välj mellan insideshytt, utsideshytt, balkonghytt eller svit. 

Praktiska detaljer om resan

På fartyget ingår alla måltider, aktiviteter, daglig underhållning, avgifter och skatter i hamnen samt barn- och ungdomsklubbar för barn mellan 3 och 17 år. Under resans gång kommer ni att stanna på olika resmål. Vilka det blir beror på om ni har valt västra eller östra delen av Karibien.

Kryssning i Karibien från Miami med resmål på den västra delen av Karibien stannar på Palmetto Bay, San Miguel de Cozumel, Mahahual och nära Great Harbour Bay. Så ni kommer bland annat att besöka kuster vid Mexico och Bahamas.

Med Wonder of Seas startar priserna från 10.414 kr per person. Priset höjs beroende på hyttval och vilket datum ni önskar göra resan. Det finns resor t.o.m mars månad för kryssingar i Karibien. Sedan kommer Royal Caribbean förbereda för vår och sommar i Europa. Fler avresedatum kommer efter sommaren.

Sök efter resor i god tid

Det finns som sagt ett stort utbud av kryssningar i Karibien och kryssningar i Västindien, om ni inte är helt säkra på vad ni söker så bör ni vara ute i god tid före önskad avgång. Merparten av kryssningarna i Karibien på 14 dagar inkluderar flyg från Sverige eller Köpenhamn samt transfer från flygplatsen.

Vare sig ni åker med eller utan barn, så kan det vara väldigt bekvämt med kryssning i karibien All Inclusive. Med ett sådant paket är man säker på att man inte har missat något på vägen. Det ingår flygresa, oftast hotellövernattning samt 7-10 dagar på ett kryssningsfartyg där det även inkluderar stopp på utvalda resmål i karibiens vackra miljöer.

De mest populära är kryssning i Karibien på antingen den västra eller östra delen, därmed är det även lättare att finna resor för dessa resmål. Däremot finns det andra vackra resmål i Karibien, så sitt ner i lugn och ro, ta beslut efter eget intresse och se vad som drar er som mest.