Resa till Puerto Rico

Puerto Rico är en o som ligger i karibien, närmare bestämt i östra delen av karibien och är den minsta ön av de stora antilerna. Puerto Rico erbjuder varmt väder i hav och luft året runt. En resa till Puerto Rico erbjuder vackra paradisstränder, många soltimmar och ett väldigt fartfyllt nattliv. Puerto Rico är en av få kolonier som finns kvar då ön tillhör USA, men ligger geografiskt sett öster om Dominikanska Republiken.

Resemål i Puerto Rico

Nedan går vi igenom ett par av de mest populära resemålen i Puerto Rico.

San Juan

När man reser till Puerto Rico i karibien så är det naturliga att man landar i huvudstaden San Juan. San Juan är fin stad som ligger vid kusten och erbjuder en lång strandremsa längst hela staden. San Juan erbjuder en vacker arkitektur med en blandning av moderna skyskrapor och en vacker färgglad arkitektur från kolonialtiden. I gamla stan i San Juan specifikt återfinns en väldigt vacker och gammaldags arkitektur.

Puerto rico karibien

Culebras

Ön Culebras är en liten ö som ligger öster om Puerto Rico och man kan ta sig dit via flyg eller en färja som går från staden Fajardo, med båt så tar det ungefär två timmar. Ön Culebra är känd för att ha en av världens vackraste stränder, playa Flamenco.

Vieques

Vieques är liksom Culebras en ö belägrad öster om Puerto Rico. Ön Vieques är aningen större än Culebra men är också känd som en paradis ö med vackra stränder och fin natur.

El Yunque

El Yunque är en nationalpark som ligger i nordöstra Puerto Rico. EL Yunque är en nationalpark i form av en tropisk regnskog med vattenfall och rikt djurliv. För Naturälskare så rekommenderas El Yunque starkt och man kan åka på dagsutflykter till nationalparken från huvudstaden San Juan.

Stränder i Puerto Rico

Puerto Rico är kännt för sina vackra stränder och det finns paradisstränder runt hela ön i stort sett.

Isla verde

Isla verde som ligger i staden Carolina är en av Puerto Ricos mest besökta stränder, mycket tack vare dess närhet till staden San Juan. Om man uppehåller sig i huvudstaden San Juan så är Isla verde en perfekt strand som ligger nära till.

Playa Flamenco

Playa Flamenco ligger på den separata ön Culebras öster om Puerto Rico. Playa Flamenco har blivit utsedd till en av världens topp 10 finaste stränder. Playa Flamenco är defintivt värt att besöka under din resa till Puerto Rico.

Flyg till Puerto Rico

Fakta om Puerto Rico

 • Huvudstad:San Juan
 • Befolkningsmängd:3 285 874
 • Språk:Spanska och engelska
 • Valuta:Amerikansk dollar
 • Tidszon:-5 Timmar
 • Kör på:Höger sida
 • Statsskick:Republik
 • Area:9104 km2
 • Eluttag:Typ A och B, du kommer behöva en adapter
 • Visum:Svenska medborgare måste ansöka om ett inresetillstånd ESTA(samma som USA). Giltigt i 2 år och tillåter vistelse i landet i upp till 90 dagar.
1

Puerto Ricos flagga

Puerto Ricos flagga består utav tre färger: röd, vit och blå. De tre röda ränderna representerar blodet från de modiga krigarna. De två vita ränderna representerar segern och freden som Puerto Rico skulle få efter efter att de blivit självständiga. Den vita stjärnan representerar ön Puerto Rico. Det blå representerar himlen och det blåa kustvattnet. Triangeln representerar de tre grenarna av regeringen.

1

Karta över Puerto Rico

Puerto Rico består utav 143 öar av varierande storlek. Två av de mest populära öarna i Puerto Rico är Culebra och Vieques, dessa kan nås via färja från östkusten eller via flyg från huvudstaden San Juan.

Puerto Rico är väldigt bergigt, den högsta punkten i Puerto Rico är Cerro de Punta(1339 m.öh). Puerto Rico erbjuder en väldigt vacker och tropisk natur, det finns väldigt djupa och stora regnskogar i Puerto Rico.


Väder i Puerto Rico

Månad

Dagstemperatur

Nattemperatur

Vattentemperatur

Soltimmar

Nedebörd(snitt/per mån)

Jan

27°C

20°C

25°C

81h

4mm

Feb

27°C

20°C

26°C

81h

3mm

Mars

28°C

21°C

26°C

91h

3mm

April

29°C

20°C

27°C

91h

4mm

Maj

30°C

22°C

27°C

81h

6mm

Juni

30°C

23°C

28°C

9h

5mm

Juli

24°C

°C

28°C

9h

6mm

Aug

30°C

24°C

29°C

9h

mm

Sep

30°C

23°C

29°C

8h

6mm

Okt

30°C

23°C

29°C

7h

6mm

Nov

29°C

22°C

28°C

7h

6mm

Dec

28°C

21°C

27°C

7h

5mm

.


Vanliga frågor om Puerto Rico

Behöver man ansöka om visum för att resa till Puerto Rico?

Nej, dock så behöver svenska medborgare ansöka om ett inresetillstånd(ESTA, samma som USA). Ett godkänt ESTA är giltigt i 2 år och tillåter vistelse i Puerto Rico samt USA i upp till 90 dagar. Ansökan tar inte lång tid att göra och du får svar inom 72 timmar. Du kan ansöka om ESTA på USAs officiella hemsida här.

Är Puerto Rico farligt?

Nej, Puerto Rico tillhör USA och har därför väldigt god ekonomi. Kriminaliteten är låg och polisen har en hög standard. Puerto Rico är en av de säkraste öarna i Karibien.

Vilket språk talar man i Puerto Rico?

Spanska är det vanligaste språket i Puerto Rico, dock så är nästan hela befolkningen tvåspråkig(spanska och engelska) då anknytningen till USA är väldigt stark. Man kan förvänta sig att alla tjänstemän samt hotellpersonal kan engelska.

Är det dyrt i Puerto Rico?

Nej, priserna i Puerto Rico är något lägre än svenska priser.

Vad är åldersgränsen på barer/nattklubbar och för köp/konsumtion av alkohol?

Du måste vara 18 år för att kunna komma in på barer/nattklubbar och även för att köpa eller konsumera alkohol.

Kan man dricka kranvattnet i Puerto Rico?

Ja, kranvattnet håller hög kvalitet och går att dricka.


Intressant Fakta om Puerto Rico

 • Puerto Rico är inte ett land, det är ett territorium som tillhör USA

 

 • Puertorikaner är amerikanska medborgare men tillåts ej att rösta i USAs val om de inte är permanent bosatta i någon av USAs 50 delstater(Puerto Rico ingår ej i dessa 50 deltstater)

 

 • Amerikaner kan resa till Puerto Rico utan pass

 

 • Spanska och engelska är de officiella språken i Puerto Rico

 

 • 434km av Puerto Ricos yta består utav stränder
Franco R