Resa till Bonaire

Bonaire är ett perfekt resmål för dig som är intresserad av snorkling eller dykning bland korallrev, ön omringas av väldigt många korallrev som är i utmärkt skick. Bonaire är en ö i Nederländska Antillerna, belägen i Karibiska havet nordost om Venezuela.

Bonaire har länge vart känt som en av de bästa platserna i världen för just dykning bland korellrev, eftersom korallreven är väldigt lätta att nå från Bonaires kust. Bonaire erbjuder även soligt och varmt klimat året om vilket gör det en perfekt destination för en avslappnande semester.

Resa till Bonaire

Saker att göra på Bonaire

Bonaire är också hem för Washington Slagbaai National Park, en vacker nationalpark med vandringsleder, cykelleder och vilda djur såsom flamingos och kapucinerapa. Ön är känd för sin fantastiska dykning, med kristallklart vatten och ett stort antal korallrev och marina liv, korallreven är väldigt enkla att nå från Bonaires kust.

Utöver dykning och naturupplevelser finns det också många andra saker att göra på ön Bonaire. Du kan till exempel besöka öns huvudstad, Kralendijk, och upptäcka den lokala kulturen och historien. Du kan också ta en dagstur till Klein Bonaire, en liten ö som ligger några minuter bort med båt från Bonaire och som erbjuder mer avskild dykning och strandhäng.

Boka resa till Bonaire

Om du är intresserad av att resa till Bonaire rekommenderar vi att du börjar med att undersöka resealternativ och boka din resa. Det finns många resesajter och resebyråer som kan hjälpa dig att planera din resa till Bonaire, inklusive flyg, boende och aktiviteter. Du bör också tänka på saker som vaccinationer och visum, beroende på var du reser från och hur länge du planerar att stanna på ön.

Från Sverige så går det inga direktflyg till Bonaire, däremot finns ofta direktflyg från närliggande Amsterdam.

Ta sig runt på Bonaire

När du väl har anlänt till Bonaire finns det många olika sätt att ta dig runt på ön. Du kan hyra en bil eller en moppe, eller använda öns bussar och taxibilar för att komma till olika platser. Oavsett hur du väljer att resa, kommer du att upptäcka att Bonaire är en vacker och välkomnande ö med mycket att erbjuda för resenärer.

Om du har möjlighet så är det dock att rekommendera att hyra bil.

Fakta om Bonaire

 • Huvudstad:Kralendijk
 • Befolkningsmängd:20 104
 • Språk:Holländska och Papiamento
 • Valuta:Amerikansk dollar
 • Tidszon:-4 timmar
 • Kör på:Höger sida
 • Statsskick:Monarki
 • Area:288 km2
 • Eluttag:Typ A och B, vissa hotell har typ C(samma som Sverige). Ta med adapter för att vara på säkra sidan.
 • Visum:För vistelser upp till 90 dagar krävs inget visum för svenska medborgare
1

Bonaires flagga

Bonaire är en slags “kommun” som tillhör Nederländerna och har därför samma flagga som Nederländerna, Bonaire är alltså inte ett land. Det finns dock en annan flagga med färgerna: gul, vit, röd och blå, man kan säga att denna flagga är kommunflaggan för Bonaire.

1

Karta över Bonaire

Bonaire består utav 2 stycker öar, huvudön Bonaire samt den obebodda ön Klein Bonaire(Lilla Bonaire) som ligger 800 meter ifrån huvudön Bonaire. Korallreven som omringar Klein Bonaire är i utmärkt skick eftersom ön är obebodd, det finns otroligt många platser som är perfekta för dykning.

Bonaire gränsar till Curaçao i väst(70km) samt Venezuela i söder(80km). Det finns dock ingen färja som går mellan dessa destinationer utan man får antingen flyga eller anordna en privat båtresa mellan dessa destinationer.


Väder på Bonaire

Månad

Dagstemperatur

Nattemperatur

Vattentemperatur

Soltimmar

Nedebörd(snitt/per mån)

Januari

29°C

24°C

27°C

8h

2mm

Februari

30°C

23°C

26°C

9h

1mm

Mars

30°C

24°C

26°C

9h

1mm

April

30°C

24°C

27°C

8h

1mm

Maj

31°C

25°C

27°C

81h

1mm

Juni

31°C

25°C

28°C

8h

0mm

Juli

25°C

°C

28°C

9h

1mm

Augusti

32°C

25°C

28°C

9h

mm

September

32°C

25°C

29°C

8h

1mm

Oktober

32°C

25°C

29°C

8h

2mm

November

30°C

24°C

28°C

8h

3mm

December

30°C

24°C

27°C

8h

2mm

Bonaire är en av de så kallade ABC öarna tillsammans med Curacao och Aruba. Ön Bonaire är en av de mest regnfria och soligaste öarna i karibien och det är varmt och skönt året runt.


Vanliga frågor om Bonaire

Behöver man ansöka om visum för att resa till Bonaire?

Nej, svenska medborgare behöver ej ansöka om visum för resor till Bonaire. Läs mer vad som gäller här för de karibiska delarna av Nederländerna.

Vart kan man dyka på Bonaire?

Bonaire National Marine Park har 86st olika dykplatser vilket gör ön till ett dykparadis.

Kan man dricka kranvatten på Bonaire?

Ja, kranvattnet på Bonaire håller mycket hög kvalitet.


Intressant Fakta om Bonaire

 • Trots att nederländska är det officiella språket på Bonaire så används oftast papiamento, engelska och spanska

 

 • Bonaires högsta punkt Brandaris är endast 240 meter över havet.

 

 • Bonaire har inga trafikljus

 

Noel P