Resa till Dominica

Dominica är det perfekta resmålet för dig som intresseras av hiking, vildmark, natur och biologi. Dominica har ett väldigt unikt landskap då det är extremt grovhugget och bergigt på många ställen men det finns även väldigt djupa och oupptäckta regnskogar på ön vilket passar dig som gillar äventyrliga resor. Dominica är inte ett land fyllt med nattklubbar, höga hotellbyggnader, stora yachter och kommersiell turism, utan tvärtom. Vi skulle säga att Dominica är karibiens gömda pärla eftersom naturen i landet i princip är orörd vilket ger dig som turist en väldigt autentisk och unik upplevelse.

.

Fakta om Dominica

 • Huvudstad:Roseau
 • Befolkningsmängd:71 991
 • Språk:Engelska, dominikansk kreol och franska
 • Valuta:Östkaribisk dollar
 • Tidszon:-4 timmar
 • Kör på:Vänster sida
 • Statsskick:Republik
 • Area:750 km2
 • Eluttag:Typ D och G, du kommer behöva en adapter
 • Visum:För vistelser upp till 90 dagar krävs inget visum för svenska medborgare
1

Dominicas flagga

Dominicas flagga består utav tre färger 6 färger. Det gröna står för Dominicas unika natur och vildmark. Korset representerar kristendom och treenigheten, dess tre färger symboliserar; ursprungsbefolkningen, den bördiga marken och det klara vattnet. De 10 5-spetsiga stjärnorna står för landets 10 pastorat. Den röda cirkeln i mitten står för rättvisa.

Papegojan “Kejsaramazon” som visas på flaggan är endemisk(den finns endast i Dominica) och är en utrotningshotad art då det endast finns 250-350 stycken. Denna papegoja återfinns även på Dominicas statsvapen.

1

Karta över Dominica

Dominica gränsar i öst till Martinique(40km) och i norr till Guadeloupe(48km). Till skillnad från många andra länder belägna i karibien så består Dominica utav endast en ö. De tre största städerna (befolkning) i Dominica är huvudstaden Roseau(16 571), Portsmouth(3 633) samt Berekua(2 608).

Till skillnad från många andra öar i karibien har Dominica ett väldigt grovhugget och bergigt landskap vilket kommer från forna vulkanutbrott. Landet är även fyllt med djupa och oupptäckta regnskogar. Dominica har ett tropisk monsunklimat vilket betyder att det regnar väldigt mycket på ön trots att temperaturen är förhållandevis hög.


Väder i Dominica

Månad

Dagstemperatur

Nattemperatur

Vattentemperatur

Soltimmar

Nedebörd(snitt/per mån)

Januari

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Februari

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Mars

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

April

1°C

1°C

1°C

11h

1mm

Maj

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Juni

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Juli

1°C

°C

1°C

1h

1mm

Augusti

1°C

1°C

1°C

1h

mm

September

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Oktober

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

November

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

December

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

.


Vanliga frågor om Dominica

Behöver man ansöka om visum för att resa till Dominica?

Nej, svenska medborgare kan vistas i Dominica i upp till 90 dagar utan visum.


Intressant fakta om Dominica

 • Utländska investerare kan köpa ett medborgarskap i Dominica för 100 000 dollar(USD). Det tar cirka 4 månader att få ditt medborgarskap och ger dig fullständigt medborgarskap.
Johan E