Resa till Guadeloupe

Guadeloupe är destinationen för dig som vill ha lite av allting på din semester, i Guadeloupe hittar du allt från vulkaner, regnskogar och kritvita stränder. Nationalparken utgör hela 10% av Guadeloupes yta, här kommer du stöta på en otrolig vildmark som består av till exempel: regnskogar, kustskogar, mangroveskogar, sällsynta växter och vilda djur som ibland är endemiska. Det finns även väldigt många hikingspår för den som är hikingintresserad. Förutom Guadeloupes fantastiska nationalpark så hittar du även ett brett utbud av korallrev och stränder längs den södra kusten på Grand-Terre. Läs våran fullständiga guide om Guadeloupe nedan för att ta redan på mer innan din avresa!

resa till guadeloupe

Guadeloupe, en smaragdgrön ö i Karibien, lockar resenärer med sina vita sandstränder, turkosblått vatten och en fascinerande blandning av fransk och karibisk kultur. Att planera en resa till denna ögrupp är som att kliva in i en paradisisk vy, där natursköna skönheter, gastronomiska läckerheter och kulturell mångfald väntar. Här utforskar vi varje aspekt av att resa till Guadeloupe, från hur du kommer dit och var du ska bo till de bästa stränderna och säkerhetsaspekter att överväga.

Flygresan till Guadeloupe

Guadeloupe har två internationella flygplatser: Pointe-à-Pitre International Airport (PTP) på större öns sydöstra del och Pole Caraibes Airport (PTP) på öns västra del. Flera flygbolag erbjuder flyg till Guadeloupe, och de flesta flygningarna kommer att ansluta via större städer som Paris, Miami eller New York. För enkelhetens skull föreslår vi att du mellanlandar i Paris, mellanlandar du i USA måste du söka inresetillstånd till USA.

Flygbolag och flygrutter:

Majoriteten av internationella flygningar till Guadeloupe ankommer från Paris, eftersom Guadeloupe är en fransk öregion. Air France är det största flygbolaget som trafikerar dessa rutter. För resenärer från Nordamerika erbjuder flygbolag som American Airlines och Delta Airlines anslutningar via sina hubbar i Miami och Atlanta.

Du kan boka ditt flyg via Expedia här:

Boende i Guadeloupe

Guadeloupe erbjuder ett brett utbud av boendealternativ som passar alla resenärers behov och budgetar. Från lyxiga resorter till charmiga gästgiverier och semesterlägenheter vid stranden, finns det något för varje smak.

Lyxiga resorter:

 1. La Toubana Hotel & Spa: Beläget på Grande-Terre, erbjuder detta lyxiga hotell magnifik utsikt över Karibiska havet och en exklusiv atmosfär. Med eleganta sviter, privata pooler och spa-faciliteter är La Toubana en plats för avkoppling och förfining.
 2. Club Med La Caravelle: Ett all-inclusive resort beläget på östra sidan av Grande-Terre. Club Med erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och faciliteter, inklusive vattensporter, tennis och utflykter.

Charmiga gästgiverier och Bed and Breakfast:

 1. Le Rayon Vert: Denna charmiga gästgiveri ligger i byn Deshaies på Basse-Terre. Med sina färgglada träbyggnader och närhet till stränder och nationalparker erbjuder Le Rayon Vert en autentisk och avslappnad miljö.
 2. Au Jardin Des Colibris: En bed and breakfast i hjärtat av regnskogen nära nationalparken La Soufrière. Med sina pittoreska trädgårdar och bekväma rum ger detta boende en avkopplande och naturnära upplevelse.

Lokala semesterlägenheter och villor:

Guadeloupe har ett brett utbud av semesterlägenheter och villor som passar resenärer som vill ha större självständighet och flexibilitet. Många av dessa alternativ finns längs stränderna och ger en autentisk känsla av ön.

Guadeloupes Bästa Stränder

Guadeloupe är känt för sina pittoreska stränder, där det mjuka vita sandet möter det klara turkosblå vattnet. Oavsett om du söker avkoppling, vattensporter eller snorkling, finns det en strand för varje önskan.

Grande Anse på Île de la Désirade:

En avskild pärla, Grande Anse på Île de la Désirade, erbjuder en orörd strandupplevelse. Den långa sträckan av vitt sand, omgiven av gröna kullar, skapar en avkopplande och pittoresk miljö.

Plage de la Caravelle på Grande-Terre:

Denna strand, belägen nära Club Med La Caravelle, är känd för sina perfekta vågor och är ett populärt val för surfare. Den breda stranden ger gott om plats för solbad och strandaktiviteter.

Plage de Malendure på Basse-Terre:

Malendure Beach är känd för sina svarta sandstränder och är ett utmärkt ställe för snorkling och

Fakta om Guadeloupe

 • Huvudstad:Basse-Terre
 • Befolkningsmängd:400 201
 • Språk:Franska
 • Valuta:Euro
 • Tidszon:-5 Timmar
 • Kör på:Höger sida
 • Statsskick:Republik
 • Area:1628 km2
 • Eluttag:Typ C, D och E, på vissa ställen kan du behöva adapter
 • Visum:Behövs ej, du kan stanna på obestämd tid om du är svensk medborgare
1

Guadeloupes flagga

Guadeloupe har två inofficiella flagor och en officiell flagga. Den lokala inofficella flaggan är baserad på Base-Terres statsvapen och består av en gul sol med 30 solstrålar, ett grönt sockerrör och tre gula heraldiska liljor. Självständighetsaktivister har förslagit en egen flagga som är väldigt lik Surinames flagga. Den officiella flaggan för Guadeloupe är dock den franska flaggan(‘tricolore’).

1

Karta över Guadeloupe

Guadeloupe består utav ungefär 12 öar beroende på hur man räknar, endast 6 stycken av dessa är bebodda. De två största öarna är Basse-Terre i väst och Grand-Terre i öst. Basse-Terre är till mestadels väldigt bergigt eftersom ön huserar den stora vulkanen La Grande Soufrière som än idag är aktiv. Grand-Terre är väldigt platt och har väldigt fina stränder och korallrev längs den södra kusten.

Marie-Galante är den tredje största ön och har en befolkningsmängd på cirka 10867 invånare. Trots dess lilla befolkningsmängd så har ön en egen flygplats som ligger cirka 49km från den internationella flygplatsen i Point-a-Pitre.

La Désirade är den fjärde största ön och ligger till öster om Grand-Terre. Denna ö har en liten befolkningsmängd på cirka 1532 invånare men har trots det en egen flygplats. La Désirade ligger dock endast cirka 12km ifrån Grand-Terres östligaste punkt

Det går även att åka båt mellan alla dessa öar då avståndet mellan öarna inte är speciellt långt.


Väder i Guadeloupe

Månad

Dagstemperatur

Nattemperatur

Vattentemperatur

Soltimmar

Nedebörd(snitt/per mån)

Jan

26°C

18°C

27°C

7h

7mm

Feb

25°C

17°C

26°C

7h

5mm

Mars

26°C

18°C

26°C

81h

6mm

April

27°C

17°C

27°C

8h

6mm

Maj

27°C

20°C

27°C

8h

9mm

Juni

27°C

21°C

28°C

8h

11mm

Juli

20°C

°C

28°C

8h

13mm

Aug

28°C

21°C

28°C

8h

mm

Sep

28°C

21°C

29°C

7h

13mm

Okt

28°C

20°C

29°C

7h

11mm

Nov

27°C

20°C

28°C

7h

10mm

Dec

26°C

19°C

27°C

7h

8mm

Vädret på Guadeloupe är varmt och behagligt året runt. Både i luften och i havet. Mellan maj – novemeber är det som varmast men det är också då det regnar mest.


Vanliga frågor om Guadeloupe

Behöver man ansöka om visum för att resa till Guadeloupe?

Nej, svenska medborgare kan stanna i Guadeloupe hur länge de vill eftersom Guadeloupe är ett franskt territorium.

Är Guadeloupe säkert?

Ja, Guadeloupe är en av de säkraste öarna i hela karibien. Kriminaliteten är väldigt låg.

Är Guadeloupe billigt?

Guadeloupe ligger på en mediumnivå prismässigt jämfört med andra öar i karibien. Restaurang-och affärspriserna är inte speciellt höga om man jämför med svenska priser.


Intressant fakta om Guadeloupe

 • Det finns en aktiv vulkan i Guadeloupe vid namn La Soufrière. Den är 1467 meter hög och hade sitt senaste vulkanutbrott 1977
 • Staden med störst befolkningsmängd är inte huvudstaden Base-Terre (12 750). Istället är det Point-a-Pitre som har störst befolkningsmängd(133 000)
 • Guadeloupe är en av dem bästa platserna i världen för dem som är intresserade av dykning i korallrev
 • Guadeloupe har 6st flygplatser trots dess relativt lilla yta, dock är endast 3 av dessa öpnna för allmänheten.
 • Den officiella valutan i Guadeloupe är euro
Noel P