Resa till Antigua och Barbuda

Antigua och Barbuda är resmålet för dig som älskar att hänga på stranden. Det finns 365 stycken olika stränder i Antigua och Barbuda vilket betyder att du kan besöka en ny strand varje dag i ett helt år. Landet har även en intressant historia bakom sig och det finns ett flertal musuem och historiska platser som du kan besöka om du är intresserad av historia. Antigua och Barbuda erbjuder en fin vildmark med bland annat regnskogar, grottor och välkända hikingstråk. Läs våran guide nedan för att ta reda på allt om Antigua och Barbuda innan din avresa.

antigua och barbuda

Flyg till Antigua och Barbuda

Antigua och Barbuda har två flygplatser, V.C. Bird International Airport på Antigua och Codrington Airport på Barbuda. V.C. Bird International Airport är landets huvudflygplats och tar emot flyg från olika delar av världen, inklusive Europa, Nordamerika och Karibien.

Visum till Antigua och Barbuda

Svenska medborgare behöver inte ansöka om visum för att resa till Antigua och Barbuda för turism eller kortare affärsresor. Dock krävs giltigt pass som är giltigt i minst sex månader efter hemresedatum.

Populära platser i Antigua och Barbuda

 1. Nelson’s Dockyard – En historisk hamn på Antigua, byggd av brittiska marinen på 1700-talet. Detta är en viktig del av Antiguas historia och en populär turistattraktion.
 2. Shirley Heights – En bergstopp på Antigua som erbjuder en fantastisk utsikt över Antiguas kust. Varje söndag kväll anordnas en populär fest med livemusik och BBQ.
 3. Devil’s Bridge – En naturlig klippformation på Antigua, där havsvågor bryter mot klipporna och skapar en spektakulär vy.

Resa till Antigua och Barbuda med barn

Antigua och Barbuda är ett utmärkt resmål för familjer med barn. De flesta hotell och resort erbjuder barnklubbar och barnvänliga aktiviteter. Det finns också många vattenaktiviteter som passar för barn, inklusive snorkling, båtturer och paddling.

Är det farligt att resa till Antigua och Barbuda?

Antigua och Barbuda anses vara ett relativt säkert resmål, men som med alla resmål finns det risker för brott och olyckor. Det är viktigt att resenärer tar vanliga försiktighetsåtgärder för att skydda sig själva och sin egendom, som att undvika att bära mycket kontanter, inte lämna värdesaker obevakade och vara vaksam när man rör sig i okända områden på natten.

Valuta i Antigua och Barbuda

Valutan i Antigua och Barbuda är östkaribisk dollar (XCD). Majoriteten av de större hotellen, restaurangerna och butikerna accepterar även amerikanska dollar. Det är dock bra att ha lite östkaribiska dollar på sig för små inköp och att ge dricks.

Fakta om Antigua och Barbuda

 • Huvudstad:Saint John's
 • Befolkningsmängd:97 928
 • Språk:Engelska
 • Valuta:Östkaribisk dollar
 • Tidszon:-5 Timmar
 • Kör på:Vänster sida
 • Statsskick:Monarki
 • Area:440 km2
 • Eluttag:Typ A och B, du kommer behöva en adapter
 • Visum:Behövs ej, du kan vistas i landet i upp till 6 månader om du är svensk medborgare
1

Antigua och Barbudas flagga

Antigua och Barbudas flagga skapades 27 februari 1967 då självständighet uppnåddes. En tävling med över 600 deltagare hölls och det vinnande förslaget kom från den lokala kostnären Sir Reginald Samuel.

Antigua och Barbudas flagga består utav 5 olika färger: vit, blå, gul, svart och röd. Det röda står för energin bland folket, det blåa står för hopp och det svarta står för befolkningens afrikanska ursprung. Den stegvis färgade centrala delen av flaggan: (solen och nedåt) representerar solen, havet och sanden. Anledningen till v-formen är för att symbolisera victory(seger). Den stigande solen symboliserar även tillkomsten av en ny era.

1

Karta över Antigua och Barbuda

Antigua och Barbuda består i huvudsak utav två befolkade öar, Antigua och Barbuda. Längs kustlinjen på öarna hittar man väldigt många stränder, korallrev, laguner och naturliga hamnar. Terrängen på öarna är för det mesta stenig. Landet har även ett fåtal obebodda mindre öar som ingår i deras territorium, den största är Redonda som ligger cirka 50km väster om Antigua.

Antigua och Barbudas närmaste grannar är Saint Kitts och Nevis (75km), Anguilla(145km), Montserrat (45km) och Saint Barthélemy(112km). Till ytan är Antigua och Barbuda lite mindre än Andorra.

Det finns två stycken flygplatser som är öppna för allämnheten i Antigua och Barbuda, den internationella ligger på ön Antigua och den andra ligger på ön Barbuda.


Väder i Antigua och Barbuda

Månad

Dagstemperatur

Nattemperatur

Vattentemperatur

Soltimmar

Nedebörd(snitt/per mån)

Jan

28°C

22°C

26°C

8h

2mm

Feb

28°C

22°C

26°C

8h

1mm

Mars

29°C

22°C

26°C

8h

1mm

April

29°C

23°C

25°C

8h

2mm

Maj

30°C

24°C

27°C

8h

3mm

Juni

30°C

25°C

28°C

8h

2mm

Juli

25°C

°C

28°C

8h

3mm

Aug

31°C

1°C

28°C

8h

mm

Sep

31°C

25°C

28°C

7h

5mm

Okt

30°C

24°C

28°C

7h

4mm

Nov

30°C

23°C

28°C

7h

4mm

Dec

29°C

23°C

27°C

7h

3mm

Vädret på Antigua och Barbuda är fantastiskt året runt. Antigua och Barbuda är en av de torraste öarna i hela karibien med många soltimmar året runt!


Vanliga frågor Antigua och Barbuda

Behöver man ansöka om visum för att resa till Antigua och Barbuda?

Nej, du kan vistas i Antigua och Barbuda i upp till 6 månader om du är svensk medborgare.

Vilken valuta används i Antigua och Barbuda?

Östkaribisk dollar, många ställen i landet accepterar dock amerikansk dollar.

Är Antigua och Barbuda säkert?

Ja, Antigua och Barbuda är väldigt säkert och kriminaliteten är väldigt låg. Följ dock allmäna riktlinjer som att inte lämna värdesaker utan uppsikt på stranden eller i parkerade bilar.

Vilket språk talas i Antigua och Barbuda?

Engelska är det officiella språket men lokalbefolkningen använder sig oftast av ‘broken english’ vilket är ett kreolspråk som härstammar från engelskan. I princip alla på ön kan dock tala engelska.

Är Antigua och Barbuda billigt?

Antigua och Barbuda ligger på en mediumnivå när det kommer till lokala priser. Det är generellt sagt billigare än Sverige när det kommer till priser i affärer och barer. Det varierar dock beroende på vart du handlar. Hotellpriserna är relativt höga jämfört med andra öar i karibien.

Hur mycket dricks ska man lämna i Antigua och Barbuda?

10-12% rekommenderas, detta ges bland annat till restaurangarbetare, taxichaufförer och till andra serviceorienterade arbetare.

 


Intressant fakta om Antigua och Barbuda

 • Om man investerar 130 000 USD i Antigua och Barbuda kan man bli medborgare i landet

 

 • Den högsta punkten i landet, Mount Obama (402 m.öh), har fått sitt namn från Barack Obama

 

 • Antigua och Barbuda har 0% inkomstskatt

 

 • 80% av Antigua och Barbudas BNP kommer från turism

 

 • Antigua och Barbuda har 365 stränder vilket betyder att du kan besöka en ny strand varje dag på ett år

 

 • Den populäraste sporten i Antigua och Barbuda är cricket

 

 • Det finns inga åar eller sjöar i Antigua och Barbuda, landet är dock omringat av vatten
Noel P