Resa till Amerikanska Jungfruöarna

Amerikanska jungfruöarna är en ögrupp på tre öar som ligger öster om Puerto Rico i nordöstra karibien. Amerikanska jungfruöarna består av öarna Saint Thomas (huvudön), Saint John och Saint Crox. Amerikanska jungfruöarna är en typisk karibisk ö med turkost vatten, tropiska stränder med palmer och väldigt behagligt väder.

Amerikanska jungfruöarna är ett vanligt stopp för kryssningar i karibien och är en lyxig och lugn ö som många amerikaner väljer som plats för att fira smekmånad.

resa till amerikanska jungfruöarna

 

 

Fakta om Amerikanska Jungfruöarna

 • Huvudstad:Charlotte Amalie
 • Befolkningsmängd:87 146
 • Språk:Engelska
 • Valuta:Amerikansk dollar
 • Tidszon:-5 timmar
 • Kör på:Vänster sida
 • Statsskick:Republik
 • Area:346.4 km2
 • Eluttag:Typ A och B, du kommer behöva en adapter
 • Visum:Svenska medborgare måste ansöka om ett inresetillstånd ESTA(samma som USA). Giltigt i 2 år och tillåter vistelse i landet i upp till 90 dagar.
1

Amerikanska Jungfruöarnas flagga

Amerikanska Jungfruöarnas flagga blev officiell den 17:e maj 1921. Flaggan består utav en enklare version av USAs statsvapen som har bokstäverna V och I bredvid sig vilket står för Virgin Islands. Den gula örnen håller ett lagerblad i sin vänstra klo, vilket symboliserar seger, och tre blåa pilar i sin högra klo (till skillnad från 13 i USAs statsvapen). De tre pilarna symboliserar de tre största öarna som utgör Amerikanska Jungfruöarna: Saint Croix, Saint Thomas och Saint John. Mellan årtalen 1754-1917 styrdes Amerikanska Jungfruöarna av Danmark och hade därför en flagga som liknande Danmarks flagga, ungefär som hur Brittiska Jungfruöarnas flagga liknar Storbritanniens flagga.

1

Karta över Amerikanska Jungfruöarna

Amerikanska Jungfruöarna består i huvudsak utav 4 större öar. Dessa öar är: Saint Thomas, Saint Croix, Saint John och Water Island, alla dessa öar är bebodda. Saint Thomas och Saint Croix har cirka 40 000 invånare var för sig, Saint John har 4170 invånare medans Water Island endast har 182 invånare. Water Island tillkom till territoriet 1996 efter att den amerikanska regeringen köpte ön för 10 000 dollar år 1944, det är därför den ej representeras på varken statsvapnet eller flaggan för Amerikanska Jungfruöarna.

Det finns även ytterligare 16 mindre öar som tillhör Amerikanska Jungfruöarna. Dessa öar är ofta benämnda som cays vilket betyder att de är små platta öar som till mestadels består utav sand. Alla cays är obebodda men utgör perfekta resmål för dagliga båtturer där man kan besöka flera av dem under en och samma dag.

Amerikanska Jungfruöarna har havsgräns till Brittiska Jungfruöarna i öst, det kortaste avståndet mellan öarna är cirka 4km. I väst ligger Puerto Rico, avståndet mellan ön Culebra(Puerto Rico) och Saint Thomas är cirka 24km.

Terrängen på öarna är till mestadels ojämn och småbergig. Crown Mountain, på Saint Thomas, är den högsta punkten på 474 meter. Öarna har en sammanlagd kustlinje på 188km, det finns gott om stränder längs kustlinjerna.


Väder på Amerikanska Jungfruöarna

Månad

Dagstemperatur

Nattemperatur

Vattentemperatur

Soltimmar

Nedebörd(snitt/per mån)

Jan

28°C

21°C

26°C

8h

2mm

Feb

28°C

21°C

26°C

8h

2mm

Mars

28°C

21°C

26°C

9h

2mm

April

29°C

22°C

26°C

9h

3mm

Maj

29°C

23°C

27°C

8h

4mm

Juni

30°C

24°C

28°C

8h

2mm

Juli

24°C

°C

28°C

9h

3mm

Aug

31°C

24°C

28°C

9h

mm

Sep

31°C

24°C

29°C

8h

5mm

Okt

30°C

24°C

29°C

8h

5mm

Nov

29°C

23°C

28°C

7h

5mm

Dec

28°C

22°C

27°C

7h

4mm

Amerikanska Jungfruöarna är en liten ö med tropiskt klimat och varmt väder året om. Det regnar som mest mellan setpember – oktober, även om det inte regnar jättemycket.


Vanliga frågor om Amerikanska Jungfruöarna

Behöver man ansöka om visum för att resa till Amerikanska Jungfruöarna?

Nej, dock så behöver svenska medborgare ansöka om ett inresetillstånd(ESTA, samma som USA). Ett godkänt ESTA är giltigt i 2 år och tillåter vistelse på Amerikanska Jungfruöarna samt USA i upp till 90 dagar. Ansökan tar inte lång tid att göra och du får svar inom 72 timmar. Du kan ansöka om ESTA på den amerikanska regeringens officiella hemsida här.

Är Amerikanska Jungfruöarna säkert?

Ja, Amerikanska Jungfruöarna har väldigt låg kriminalitet och en god ekonomi. De flesta brott som förekommer är ekonomiska brott.

Är Amerikanska Jungfruöarna billigt?

Nej, de lokala priserna är ganska höga då nästan alla produkter är importerade. Det varierar dock beroende på vart du handlar eller vilken restaurang du går till.

Vad är åldersgränsen på barer/nattklubbar och för köp/konsumtion av alkohol?

18 år. Detta skiljer sig från USAs lagar där åldersgränsen är 21 år.


Intressant fakta om Amerikanska Jungfruöarna

 • Amerikanska Jungfruöarna tillhörde Danmark och var en del av Danska Västindien mellan årtalen 1754-1917. Årtalet 1917 köpte USA öarna för 25 miljoner amerikanska dollar

 

 • Den 31 mars firas Transfer Day, då hissas den amerikanska flaggan samtidigt som den danska flaggan hissas ned. Man brukar även äta rødgrød denna dag, vilket är en slags dansk pudding

 

 • Amerikanska Jungfruöarna tillhör USA men är inte en delstat

 

 • Medborgare i Amerikanska Jungfruöarna är också amerikanska medborgare, de får dock inte rösta i det amerikanska presidentvalet

 

Johan E