Resa till Martinique

Martinique är en ö som erbjuder i princip allting, här hittar du vulkaner, regnskogar, mangroveskogar, karibisk historia, vackra stränder och mycket mer. Martinique är en ö som erbjuder det mesta. Är du intresserad av hiking och vildmark? Då kan du besöka de norra delarna av ön för att se de otroliga vulkanerna som existerat i decennier eller så kan du vandra genom djupa regnskogar. Vill du koppla av och bara hänga stranden? Då rekommenderar vi att du antingen besöker huvudstaden, Fort-de-France, eller de södra delarna av ön för att ta del av de vackra stränder som Martinique erbjuder. Läs denna guide för att få reda på all information om Martinique!

 

Resa till martinique

Flyg till Martinique

Att resa till Martinique är enkelt tack vare det stora utbudet av flyg som går till ön. Martinique är en del av Frankrike, vilket innebär att det finns många direktflyg från Frankrike till Martinique. Det finns också många flygbolag som erbjuder flyg till Martinique från andra länder, såsom USA och Kanada. Det är viktigt att kontrollera vilken typ av pass som krävs för att resa till Martinique, eftersom det är en del av Frankrike.

Visum till Martinique Eftersom Martinique är en del av Frankrike, krävs det inte något visum för att resa till ön för turister från EU-länder eller andra länder som har ett avtal med Frankrike om visumfrihet. Det är dock viktigt att kontrollera med den franska ambassaden för att säkerställa att man uppfyller alla krav för visumfri resa till Martinique.

Populära platser i Martinique

 • Fort-de-France Fort-de-France är huvudstaden i Martinique och är känd för sin charmiga koloniala arkitektur och livliga marknader. Här finns också många fina restauranger, caféer och barer.
 • Le Diamant Le Diamant är en populär semesterort på Martinique med en vacker sandstrand och kristallklart vatten. Här finns också många vattenaktiviteter att välja mellan, som dykning och snorkling.
 • Les Trois-Îlets Les Trois-Îlets är en annan populär semesterort på Martinique med en vacker strand och många bra restauranger och caféer. Här finns också ett kasino och en vacker botanisk trädgård.

Resa till Martinique med barn Martinique är ett bra resmål för familjer med barn, eftersom det finns många aktiviteter och sevärdheter som passar hela familjen. Stränderna är särskilt populära, med många olika vattenaktiviteter att välja mellan. Det finns också många barnvänliga restauranger och caféer på ön.

Säkerhetsläget i Martinique

Martinique är generellt sett ett säkert resmål, med låg brottslighet. Det är dock viktigt att vara försiktig med värdesaker och att inte vistas i otrygga områden på natten. Det är också viktigt att vara uppmärksam på naturkatastrofer, eftersom ön ligger i ett område där det kan förekomma orkaner och jordbävningar. Det är därför viktigt att följa rekommendationer från lokala myndigheter och att ha en bra försäkring för att vara förberedd på eventuella naturkatastrofer.

Valuta i Martinique

Valutan i Martinique är Euro, eftersom ön är en del av Frankrike. Det är lätt att hitta växlingskontor och bankomater på ön för att växla valuta eller ta ut pengar. Det är också möjligt att betala med kredit- eller betalkort på de flesta ställen på ön.

 

Fakta om Martinique

 • Huvudstad:Fort-de-France
 • Befolkningsmängd:375 053
 • Språk:Franska
 • Valuta:Euro
 • Tidszon:-5 Timmar
 • Kör på:Höger sida
 • Statsskick:Republik
 • Area:354/km2
 • Eluttag:Typ C, D och E, på vissa ställen kan du behöva adapter
 • Visum:För vistelser upp till 90 dagar krävs inget visum för svenska medborgare
1

Martiniques flagga

Man kan säga att Martinique har 4 olika flaggor: nationalistflaggan, ormflaggan, självständighetsflaggan och den franska flaggan.

Nationalistflaggan används främst om självständighetsaktivister och är ganska kontroversiell på ön. Ormflaggan är otroligt kontroversiell då den användes på de skepp som förr i tiden transporterade slavar mellan Afrika och Martinique, den går inte att köpa någonstans på ön och den kommer förmodligen inte synas någonstans. Självständighetsflaggan är en flagga som nyligen skapades(2019) efter en tävling anordnad av Martiniques president, denna flagga har använts i sportsliga sammanhang.

Trots alla dessa flaggor så är den officiella flaggan för Martinique den franska flaggan.

1

Karta över Martinique

Martinique ligger 35km ifrån Dominica i norr och 26km från St. Lucia i söder. Martiniques terräng är ganska varierande beroende på vart på ön man vistas.

I det glesbefolkade norr hittar man djupa regnskogar, bergiga områden samt 4 vulkaner varav vissa är aktiva. I de centrala delarna av ön där nästan all befolkning bor, är terrängen mer platt och präglas utav mangroves och sockerrör. Södra delarna av ön har vissa höjder och kullar som är upp emot 400-500 över havet men även mycket odlingsmark.

De mest populära stränderna finns I de centrala och södra delarna av ön.


Väder i Martinique

Månad

Dagstemperatur

Nattemperatur

Vattentemperatur

Soltimmar

Nedebörd(snitt/per mån)

Jan

28°C

21°C

27°C

81h

4mm

Feb

28°C

21°C

26°C

80h

3mm

Mars

28°C

22°C

26°C

81h

2mm

April

28°C

22°C

27°C

81h

3mm

Maj

30°C

23°C

28°C

8h

4mm

Juni

30°C

24°C

28°C

7h

6mm

Juli

24°C

°C

28°C

8h

8mm

Aug

30°C

24°C

28°C

8h

mm

Sep

30°C

24°C

29°C

7h

8mm

Okt

30°C

23°C

29°C

7h

8mm

Nov

29°C

23°C

28°C

7h

7mm

Dec

28°C

22°C

27°C

8h

5mm

Martinique är ett paradis i karibien och den lilla ön har varmt väder året runt. Både i luften och i havet. Under juni – november regnar det som mest.


Vanliga frågor om Martinique

Behöver man ansöka om visum för att resa till Martinique?

Nej, svenska medborgare kan vistas i Martinique i upp till 90 dagar utan visum.

Tillhör Martinique Schengenområdet?

Nej, trots att Martinique tillhör Frankrike så ingår inte Martinique i Schengenområdet.

Är Martinique farligt?

Nej, kriminaliteten i landet är låg.

Är Martinique billigt?

Martinique är inte en av billigare öarna i karibien. I Martinique används euron som valuta och ön har en god ekonomi vilket gör att priserna ligger på en nivå som kan jämföras med priser i Frankrike. Det går dock att komma undan billigt, allt beror på hur du planerat din resa.

Finns det några sjukhus eller vårdcentraler på Martinique?

Ja, det finns många sjukhus och vårdcentraler på Martinique. Det är dock viktigt att ha en bra försäkring för att vara förberedd på eventuella medicinska problem under resan.


Intressant fakta om Martinique

 • I Martinique kan du surfa som om du vore i ett EU-land
 • Martinique har 4 olika flaggor, den enda officiella är den franska flaggan
 • Martiniques största exportvaror är banan, rom och ananas
 • Martinique har en aktiv vulkan, Mount Pelée. 1902 omkom 29 000-30 000 människor i ett av historiens värsta vulkanutbrott. Senaste vulkanutbrottet var 1929
 • Två tredjedelar av ön ingår i naturreservat
Noel P