Resa till Brittiska Jungfruöarna

Vill du åka på en lyxsemester eller planerar du eran smekmånad? Då är Brittiska Jungfruöarna destinationen för just dig. Här kommer du hitta vackra paradisöar med vackra kritvita stränder omgivna av underbara korallrev. Brittiska Jungfruöarna utstrålar lyx och erbjuder alla besökare en unik upplevelse, här finns allt som behövs för en perfekt semester. Brittiska Jungfruöarna är även ett världskänt skatteparadis med 0% inkomst- och bolagskatt för dig som planerar på att flytta eller arbeta utomlands. Läs vår guide nedan om Brittiska Jungfruöarna för att ta reda på all info som du behöver!

Flyg till Brittiska Jungfruöarna

Att resa till Brittiska Jungfruöarna är enkelt med flyg. Det finns direktflyg från Miami till huvudstaden Road Town på ön Tortola. Det finns också möjlighet att flyga till andra öar som Virgin Gorda och Jost Van Dyke. Flygtiden från Miami är cirka 2 timmar och 15 minuter. Det finns också möjlighet att flyga till öarna från andra platser i Karibien, till exempel Saint Thomas och Saint Martin. Det är viktigt att kontrollera reserestriktioner och krav på covid-19-tester innan man bokar sin flygresa till Brittiska Jungfruöarna.

Visum till Brittiska Jungfruöarna

För att resa till Brittiska Jungfruöarna behöver man ett giltigt pass och ett visum. För vistelser på upp till 6 månader är det inte nödvändigt med visum för personer med ett giltigt pass från en del av de brittiska territorierna, USA, Kanada, Australien och många europeiska länder. Det är viktigt att kontrollera med den brittiska ambassaden innan man reser för att säkerställa att man har rätt dokumentation.

Populära platser i Brittiska Jungfruöarna

 1. The Baths, Virgin Gorda: Denna natursköna plats är känd för sina stora klippblock och vackra stränder. Det är också ett populärt ställe för snorkling och dykning.
 2. Jost Van Dyke: Denna ö är känd för sina vackra stränder och levande musikscener. Det är också ett populärt ställe för att ta en drink på en beach bar.
 3. Road Town, Tortola: Huvudstaden på ön Tortola är känd för sina historiska byggnader och livliga marknader. Det är också ett bra ställe att hyra en bil och utforska ön.

Resa till Brittiska Jungfruöarna med barn

Brittiska Jungfruöarna är ett bra resmål för familjer med barn. Öarna erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för barn och ungdomar, inklusive snorkling, dykning, vattensporter och utflykter till natursköna platser. Det finns också ett antal barnvänliga hotell och restauranger på öarna. Det är viktigt att kontrollera med eventuell resebyrå eller hotell innan man bokar sin resa för att säkerställa att det finns barnvänliga faciliteter och aktiviteter.

Är det farligt att resa till Brittiska Jungfruöarna?

Brittiska Jungfruöarna är generellt sett ett säkert resmål. Det finns dock viss kriminalitet på öarna, så det är viktigt att vara försiktig med värdesaker och att inte lämna bagage och annat utom synhåll. Det är också viktigt att följa lokala lagar och förordningar. Det är bra att ta kontakt med den brittiska ambassaden eller det lokala turistkontoret för att få den senaste informationen om säkerheten på öarna.

Valuta i Brittiska Jungfruöarna

Valutan i Brittiska Jungfruöarna är US dollar (USD). Det är lätt att hitta bankomater och det är vanligt att betala med kort i affärer och restauranger. Det är viktigt att kontrollera med sitt eget bankkort för eventuella avgifter för utlandstransaktioner.

Väder i Brittiska Jungfruöarna Brittiska Jungfruöarna har ett tropiskt klimat med varma temperaturer året runt. Det finns två regnperioder, en mellan maj och juni och en mellan september och oktober. Öarna är också kända för sin trade wind, vilket gör att det är lite kyligare på kvällarna. Det är vanligt med hög luftfuktighet och det kan ibland blåsa kraftigt. Det är viktigt att packa lämpliga kläder och skydd mot solen när man reser till Brittiska Jungfruöarna.

 

Fakta om Brittiska Jungfruöarna

 • Huvudstad:Road Town
 • Befolkningsmängd:30 030
 • Språk:Engelska
 • Valuta:Amerikansk dollar
 • Tidszon:-5 Timmar
 • Kör på:Vänster sida
 • Statsskick:Monarki
 • Area:153 km2
 • Eluttag:Typ A och B, du kommer behöva en adapter
 • Visum:Behövs ej, du kan stanna i upp till 30 dagar + eventuell förlängning utan visum om du är svensk medborgare
1

Brittiska Jungfruöarnas flagga

Brittiska Jungfruöarnas flagga består av Storbritanniens flagga (Union Jack), en mörkblå och statsvapnet för Brittiska Jungfruöarna. Anledningen till att Storbritanniens flagga syns är på grund av att Brittiska Jungfruöarna under många år tillhörde britterna.

Statsvapnet kännetecknas av Saint Ursula som håller i en guldig oljelampa omringad av ytterligare 11 lampor, vilket representerar hennes 11 000 jungfruföljare. Brittiska Jungfruöarna fick sitt namn från dessa följare efter att Christopher Columbus upptäckte öarna 1493. Mottot på statsvapnet är Vigilate, vilket översatt från latin betyder vaksam.

1

Karta över Brittiska Jungfruöarna

Brittiska Jungfruöarna består av totalt 36 olika öar, varav 16 är bebodda öar. De största och mest befolkade öarna är Tortola (54km2, 23 491 inv), Anegada (36km2, 285 inv), Virgin Gorda (21km2, 3930 inv) och Jost van Dyke (10km2, 298 inv). På Tortola så hittar man huvudstaden, Road Town, som är hem till 12 603 invånare.

Brittiska Jungfruöarna har havsgräns till Amerikanska Jungfruöarna och den kortaste sträckan mellan länderna är endast cirka 4km. Puerto Rico är beläget cirka 65km väster om Brittiska Jungfruöarna. Till Anguilla i öst så är det cirka 117km.

Majoriteten av öarna är sluttande och steniga på grund av deras vulkaniska urpsrung. Den högsta punkten är Mount Sage på 521 meter som ligger på den största ön Tortola.


Väder i Brittiska Jungfruöarna

Månad

Dagstemperatur

Nattemperatur

Vattentemperatur

Soltimmar

Nedebörd(snitt/per mån)

Jan

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Feb

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Mars

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

April

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Maj

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Juni

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Juli

1°C

°C

1°C

1h

1mm

Aug

1°C

1°C

1°C

1h

mm

Sep

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Okt

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Nov

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Dec

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Brittiska Jungfruöarna har ett tropiskt klimat med varma temperaturer året runt. Det finns två regnperioder, en mellan maj och juni och en mellan september och oktober. Öarna är också kända för sin trade wind, vilket gör att det är lite kyligare på kvällarna. Det är vanligt med hög luftfuktighet och det kan ibland blåsa kraftigt. Det är viktigt att packa lämpliga kläder och skydd mot solen när man reser till Brittiska Jungfruöarna.


Vanliga frågor om Brittiska Jungfruöarna

Behöver man ansöka om visum för att resa till Brittiska Jungfruöarna?

Nej, svenska medborgare kan vistas på Brittiska Jungfruöarna i upp till 30 dagar utan visum.

Är det billigt på Brittiska Jungfruöarna?

Nej, Brittiska Jungfruöarna är ett av de dyrare resmålen i karibien. Många kändisar spenderar sina semestrar här då det finns många lyxhotell. Det går dock att komma undan relativt billigt om man planerar sin resa väl.

Är det säkert på Brittiska Jungfruöarna?

Ja, kriminaliteten är väldigt låg på Brittiska Jungfruöarna. De flesta brotten som begås är ekonomiska brott.

Måste man betala skatt på Brittiska Jungfruöarna?

Brittiska Jungfruöarna har 0% inkomstskatt och bolagskatt. Om du bor och arbetar på Brittiska Jungfruöarna eller driver ditt företag där så behöver du inte betala någon skatt. Planerar du på att flytta ditt företag så rekommenderar vi att du dubbelkollar svenska skatteverkets regler först.

 

 


Intressant fakta om Brittiska Jungfruöarna

 • Brittiska Jungfruöarna har 0% inkomstskatt och 0% bolagskatt
 • Brittiska Jungfruöarna var en nederländsk koloni innan Storbritannien tog över
 • Ett av karibiens äldsta romdistillerier finns på Brittiska Jungfruöarna. Callwood Rum Distillery är beläget i en 400-år gammal stenbyggnad
 • Jordbruk, främst sockerodlingar, var den största inkomstkällan på Brittiska Jungfruöarna innan turism tog över
 • Brittiska Jungfruöarna är ett perfekt resmål för smekmånad
 • Brittiska Jungfruöarna är en del av Storbritanniens utländska territorier i Karibien.
 • Brittiska Jungfruöarna fick sitt namn eftersom Christopher Columbus trodde att de var ofullkomliga, då han inte hittade några invånare på öarna.
 • Brittiska Jungfruöarna har varit under spansk, dansk, nederländsk och brittisk kontroll under olika perioder i historien.
 • Brittiska Jungfruöarna har varit en populär destination för turister sedan 1800-talet.
 • Brittiska Jungfruöarna är kända för sina vackra stränder och natursköna platser, inklusive The Baths på Virgin Gorda.
 • Brittiska Jungfruöarna är också kända för sina kryssningar, shopping och restauranger.
 • Brittiska Jungfruöarna är hem till ett antal marina djur, inklusive delfiner, sköldpaddor och fiskarter.
 • Brittiska Jungfruöarna är ett populärt ställe för segling och vattensporter, inklusive dykning och snorkling.
 • Brittiska Jungfruöarna har en rik kulturell historia med musik, dans och konst.
Johan E