Resa till Mexico

Att resa till Mexico Àr nÄgonting mÄnga drömmer om, Mexico Àr ett stort land med kust bÄde mot karibien och stilla havet. NÀr du reser till Mexico sÄ kan du vÀlja en rad intressanta saker att göra, kanske gillar du historia och vill besöka de gamla Maya eller Aztec ruinera i Teotihuacan eller Tulum, du kanske vill njuta av det Karibiska havet pÄ nÄgot fint resort i Cancun eller surfa och njuta av nattlivet i Acapulco. Listan pÄ saker som gÄr att göra nÀr man reser till Mexico kan göras lÄng. I denna guide gÄr vi igenom de bÀsta tipsen för dig som vill resa till Mexico.
resa till Mexico

Reklam för supersavertravel

Mexicos flagga

 

mexico flagga

Fakta om Mexico

 

Huvudstad: Mexico City

SprÄk: Spanska

FolkmÀngd: 126,2 miljoner

Statsskick: Republik

Valuta: Mexikansk peso

Religion: Kristna katoliker

President: Andrés Manuel López Obrador

Yta: 1,972,550 km2

Flyg till Mexico

Flyg till Mexico frÄn Sverige gÄr i nulÀget inte direkt utan sker alltid med mellanlandning. NÀr man reser till Mexico sÄ sker mellanlandning oftast i Frankrike, Holland eller Tyskland.

Resa till Mexico tips

HÀr kommer vi att gÄ igenom en del tips för dig som vill resa till Mexico.

Besöka CancĂșn

Om mĂ„let med din resa till Mexico Ă€r att njuta av paradisstrĂ€nder, bada i det karibiska havet, uppleva ett fartfyllt nattliv och bo pĂ„ lyxhotell sĂ„ Ă€r CancĂșn verkligen nĂ„gonting för dig. 13 km utanför CancĂșn  sĂ„ ligger Ă€ven den kĂ€nda paradisön Isla mujeres.

Besöka Teotihuacån

Norr om Mexico City sÄ ligger den kÀnda staden Teotihuacån, dÀr du kan besöka de gamla pyramiderna som efterlÀmnats av Aztekerna. 

Dyka pÄ ön Cozumel

Strax utanför turistparadiset Playa del carmen sÄ ligger den vackra ön Cozumel, dÀr man kan njuta av vackra strÀnder och framför allt sÄ Cozumel kÀnt för dykning dÄ vattnet Àr kristallklart och ön omges av flera korallrev.

Besöka Mexico city

Mexico city ger verkligen en storstadskÀnsla med 21 miljoner invÄnare i storstadsomrÄdet Àr det en stad som aldrig sover. I Mexico city kan du uppleva en blandning av Mexikansk kultur och en storstadspuls med mycket liv och fest.

Maya pyramid

Resa till CancĂșn 

Att resa till CancĂșn Ă€r nĂ„gonting alldeles otroligt, CancĂșn Ă€r ett av vĂ€rldens mest populĂ€ra resmĂ„l och har en otroligt fin strand som Ă€r över 2 mil lĂ„ng. Om du reser till CancĂșn sĂ„ ska du dock komma ihĂ„g att det finns mer Ă€n vackra strĂ€nder och livliga fester, i nĂ€rheten ligger Ă€ven flera historiska Maya-ruiner som Ă€r ett par av jordens underverk. CancĂșn ligger ute pĂ„ Yucatanhalvön och Ă€r en av de populĂ€raste delarna av den vackra kusten som kallas Riviera Maya. CancĂșn erbjuder Ă€ven kristallklart vatten och en vattentemperatur pĂ„ ca 27 grader och Ă€r perfekt för dig som gillar att dyka och snorkla, dĂ„ det nĂ€st största korallrevet i vĂ€rlden ligger utanför CancĂșn. Om du reser till CancĂșn sĂ„ finns det Ă€ven en hel del dagsutflykter som erbjuds till olika intressanta platser.

 

Boka din resa till Cancun hos SuperSaverTravel hÀr!

resa till cancun

Hotell CancĂșn 

NĂ€r du ska boka hotell i CancĂșn sĂ„ kan du rĂ€kna med ett vĂ€ldigt stort utbud, CancĂșn Ă€r kĂ€nt för sina för sina lyxiga resort-complex. I CancĂșn sĂ„ har de flesta hotellen en egen strand att erbjuda sina gĂ€ster, flertalet restauranger, shopping, gym och lyxiga swimming pools.

hotell cancun

Resa till Tulum

Vackra Tulum ligger pĂ„ Yucatanhalvön strax söder om CancĂșn och Ă€r kĂ€nt för sina exotiska strĂ€nder men Ă€ven de hĂ€ftiga Mayaruinerna com finns i omrĂ„det. Flera av de gamla Mayatemplen ligger i gĂ„ngavstĂ„nd frĂ„n stranden och alla hotell. Om du gillar Ă€ventyr sĂ„ Ă€r Tulum verkligen nĂ„gonting för dig dĂ„ du kan dyka i ett spöklikt grottsystem som heter Sac Actun Cenote som brukar kallas för djurkyrkogĂ„rden eftersom att man hittat skelett frĂ„n alla möjliga olika djur. Vid stranden Playa paraiso sĂ„ kan du otroligt nog simma i det karibiska havet samtidigt som du ser de gamla Maya ruinerna. 

Om gillar natur sĂ„ Ă€r Sian Ka’an nĂ„gonting för dig. Sian Ka’an Ă€r ett biosfĂ€rreservat och ett vĂ€rldsarvsomrĂ„de dĂ€r du kan hitta allt frĂ„n tropisk djungel till vackra korallrev. I omrĂ„det sĂ„ hittad över 300 olika fĂ„gelarter och flera stora dĂ€ggdjur sĂ„som jaguar, spindelapa och manater till exempel.

 

Boka din resa till Tulum hos SuperSaverTravel hÀr!

Hotell Tulum

NÀr du bokar hotell i Tulum sÄ Àr det vÀldigt viktigt att du kolla ordentligt pÄ kartan dÄ Tulum bestÄr av tre olika omrÄden, omrÄdet med alla lyxiga hotell som ligger lÀngst med stranden heter Tulum playa, hÀr Àr hotellen lite dyrare och ganska lyxiga. En annan del av Tulum kallas för Tulum pueblo som Àr mer som centrum, dÀr kan man hitta rÀtt billiga hotell, dock sÄ Àr det ett par kilometer till stranden. I omrÄdet vid de gamla Maya ruinerna sÄ finns det ett par hotell men utbudet Àr inte lika stort dÀr.

Resa till Playa del Carmen

Playa del Carmen ligger mellan CancĂșn och Tulum och Ă€r ocksĂ„ en del av riviera maya. Playa del Carmen Ă€r en strandstad med mycket liv dĂ€r det sĂ€llan Ă€r en lugn stund. Playa del Carmen Ă€r Ă€ven mycket kĂ€nt för fiske och dykning. Vill man besöka Mayaruinerna sĂ„ ligger de nĂ€rmsta ruinerna i Tulum, ca 50 km söderut. 

 

Boka din resa till Playa del Carmen hos SuperSaverTravel hÀr!

Hotell Playa del Carmen

I Playa del Carmen sÄ finns massvis med hotell eftersom att det Àr ett uttalat turistparadis. I Playa del Carmen sÄ finns allt man behöver pÄ promenadavstÄnd, hotellen, stranden och restaurangerna ligger samlade pÄ huvudgatan som heter Calle quinta avenida. Det finns ett stort utbud med allt frÄn lyxiga all-inclusive resorts till billiga hostels.

Visum Mexico

Som svensk medborgare sÄ behöver du inte ansöka om nÄgot visum för att resa till Mexico. Svenska medborgare kan uppehÄlla sig som turister i 180 dagar i Mexico utan nÄgon typ av visum.

Resa till Mexico med barn

Att resa till Mexico med barn Àr absolut inget problem dÄ flera av de stora hotellen Àr barnvÀnliga och har gott om roliga saker att göra för barn. Det finns en hel del Àventyrsparker och vattenland.

Intressant fakta om Mexico  • VĂ€rldens nĂ€st största korallrev ligger i havet utanför Mexico, nĂ€rmare bestĂ€mt utanför Riviera maya.

 

  • Mexico Ă€r vĂ€ldigt kĂ€nt för sin högtid “El dia de los muertos” som betyder “ de dödas dag”. PĂ„ denna högtid sĂ„ klĂ€r folk ut sig och festar, högtiden Ă€r som en slags hyllning till nĂ€ra och kĂ€ra som gĂ„tt bort.

 

  • Mexico Ă€r ett av de lĂ€nder med flest vĂ€rldsarv, frĂ€mst de gamla Maya och Aztec ruinerna.

 

  • Mexico City har 150 officiella museum och 200 inofficiella museum, vilket gör de till den staden som har nĂ€st flest museum i hela vĂ€rlden. 

 

  • Som ovan nĂ€mnts sĂ„ har Mexico en vĂ€ldigt stor biologisk mĂ„ngfald. Uppskattningsvis sĂ„ Ă€r Mexico hem till 10% av vĂ€rldens biologiska mĂ„ngfald.

 

  • Chichen Itza som Ă€r en gammal Mayapyramid som rĂ€knas som ett av vĂ€rldens sju underverk. 

 

  • Mexico Ă€r det land som exporterar mest öl i vĂ€rlden. 

 

  • Mexico har 32 delstater

FrÄgor och svar om att resa till Mexico

NĂ€r ska man resa till Mexico?

Man kan resa till Mexico Äret runt men den torrperioden i Mexico Àr frÄn november till april.

Vad kostar en resa till Mexico?

Vad kostnaden för en resa till Mexico Ă€r vĂ€ldigt olika och kan bero pĂ„ om man tar en charterresa eller bokar flyg och hotell separat. Men normalt sett sĂ„ kostar en flygresa till Mexico mellan 4000 – 8000 kr.

Vart i Mexico ska man resa?

Mexico Ă€r ett stort land med mĂ„nga fantastiska resmĂ„l, men de populĂ€raste turistorterna Ă€r  CancĂșn, Tulum och Playa del Carmen som alla tre ligger lĂ€ngst Riviera Maya.