Resa till Saint Lucia

Saint Lucia erbjuder en väldigt vacker natur mixat med karibisk ökultur. Är du hikingintresserad finns det gott om platser för dig att besöka i Saint Lucia, de centrala delarna av ön är fyllda med berg, vulkaner och regnskogar. Är du en strandkrabba som gillar att sola och bada? Saint Lucia har otroligt vackra stränder, längs den sydöstra kusten hittar du Jalousie Beach vilket är en av finaste stränderna i karibien. Saint Lucia erbjuder det bästa utav två världar: du kan välja mellan varma dagar på stranden eller äventyrliga hikingturer genom regnskogar och berg. Läs vår guide nedan för att ta reda på allt om Saint Lucia!

Flyg till Saint Lucia

Flygningar till Saint Lucia finns från flera stora städer runt om i världen, inklusive London, New York, Miami och Toronto. Du kan boka en flygresa genom en resesajt eller en flygbolags hemsida. Beroende på din avresort och tillgänglighet kan du välja mellan direktflyg och flyg med mellanlandning. Det går i nuläget inga direkt flyg från Sverige utan oftast flyger man via London eller New York.

Visum till Saint Lucia

Beroende på din nationalitet och varaktighet på besöket i St Lucia, kan du behöva en visum för att besöka ön. De flesta länder inklusive USA, Storbritannien och Kanada behöver inte ett visum för uppehåll under mindre än tre månader. Som svensk medborgare behöver du inte ansöka om ett turistvisum och du kan stanna på ön i upp till 3 månader.

Populära platser på Saint Lucia

Här är några av de mest populära platserna på Saint Lucia:

 1. Pitons – De två vulkaniska bergspetsarna som är en av de mest ikoniska symbolerna för ön.
 2. Soufrière – En charmig liten stad belägen vid foten av Pitons och en plats att besöka för de varma källorna och sulfatdammarna.
 3. Marigot Bay – En vacker vik belägen i norra delen av ön och en av de mest fotograferade platserna på Saint Lucia.
 4. Rodney Bay – En livlig hamnstad som är känd för sina stränder, barer och nattklubbar.
 5. Diamond Botanical Gardens & Falls – En vacker botanisk trädgård som har en vattenfall som är en av de mest populära turistattraktionerna på ön.
 6. St. Lucia Jungle Biking – Upplev den vilda naturen på Saint Lucia genom en mtb-tur.
 7. Anse Chastanet Beach – En av de mest vackra stränderna på Saint Lucia med kristallklart vatten och fantastiska snorklingsmöjligheter.

Resa till Saint Lucia med barn

esa till Saint Lucia med barn kan vara en härlig upplevelse. Här är några saker att tänka på för att göra resan så smidig som möjligt:

 1. Välj rätt boende – Välj ett boende med familievänliga faciliteter som pooler, lekplatser och barnvänlig underhållning.
 2. Stränder och vattenaktiviteter – Saint Lucia har många vackra stränder och vattenaktiviteter för barn, inklusive snorkling, dykning och segling.
 3. Utforska naturen – Besök Diamond Botanical Gardens & Falls eller gör en vandring för att uppleva den vilda naturen på ön.
 4. Barnunderhållning – Många hotell och resort erbjuder barnunderhållning, inklusive lekrum, barnklubbar och filmer.
 5. Säkerhet – Saint Lucia är en säker destination, men det är viktigt att alltid vara uppmärksam på säkerheten för barnen, speciellt när man är på stranden eller vid vattenaktiviteter.
 6. Maten – Många restauranger på ön har barnmenyer och erbjuder många familievänliga alternativ.

Genom att följa dessa tips kan du göra din resa till Saint Lucia med barn till en minnesvärd och bekväm upplevelse.

Är det farligt att resa till St Lucia?

Saint Lucia är en generellt säker destination att resa till, men som med alla resmål är det viktigt att vara uppmärksam på sin säkerhet och ta försiktighetsåtgärder för att minimera risken för olyckor och brott.

Viss kriminalitet, inklusive biltyverier och pickpocketing, förekommer i större städer och turistområden, så det är viktigt att vara försiktig med sina tillhörigheter och se till att de är säkert förvarade. Nattpromenader i mindre befolkade områden bör undvikas.

Det är också viktigt att vara försiktig vid havet, särskilt vid stränder med starka strömmar och stora vågor. Säkerhetssignaler och råd från livräddare och strandpersonal bör följas.

I övrigt rekommenderar vi att resenärer informerar sig om lokala säkerhetsråd och befinner sig i en trygg och välbekant miljö. Genom att följa dessa försiktighetsåtgärder och vara uppmärksam på sin säkerhet kan man minsta risken för olyckor och brott och njuta av sin resa till Saint Lucia.

Fakta om Saint Lucia

 • Huvudstad:Castries
 • Befolkningsmängd: 184 401
 • Språk:Engelska
 • Valuta:Östkaribisk dollar
 • Tidszon:-5 timmar
 • Kör på:Vänster sida
 • Statsskick:Monarki
 • Area:617 km2
 • Eluttag:Typ G, du kommer behöva en adapter
 • Visum:För vistelser upp till 90 dagar krävs inget visum för svenska medborgare
1

Saint Lucias flagga

Saint Lucias flagga har kulturella, politiska och regionala representationer. Flaggan består utav fyra färger: blå, svart vit och gul.

Det blåa står för himlen och havet som omringar landet. Det svarta och vita står för det harmoniska förhållandet mellan svarta och vita i landet. Det gula representerar solen och blomstring av landet. Trianglarna står för tvillingbergen Gros Piton och Petit Piton som är ett känt landmärke längs Saint Lucias sydvästra kust.

1

Karta över Saint Lucia

Saint Lucia närmsta grannar är Martinique i norr (26km), Saint Vincent och Grenadinerna i söder (44km). Man hittar även Barbados i sydöst om Saint Lucia (160km).

Centrala delar av ön utgörs av bergiga områden, vulkaner och regnskogar. Längs kusterna hittar man vackra kritvita stränder som är typiska för karibien. På den sydvästra kusten hittar man tvillingbergen Gros Piton och Petit Piton som är ett landmärke för Saint Lucia(är representerade på landets flagga).

Klimatet på ön är tropisk och fuktigt. Vistas man i de centrala och bergiga delarna av ön kan man förvänta sig svalare temperaturer, längs kusten är temperaturerna betydligt högre.


Väder på Saint Lucia

Månad

Dagstemperatur

Nattemperatur

Vattentemperatur

Soltimmar

Nedebörd(snitt/per mån)

Jan

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Feb

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Mars

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

April

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Maj

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Juni

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Juli

1°C

°C

1°C

1h

1mm

Aug

1°C

1°C

1°C

1h

mm

Sep

1°C

11°C

1°C

1h

1mm

Okt

11°C

1°C

1°C

1h

1mm

Nov

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

Dec

1°C

1°C

1°C

1h

1mm

.


Vanliga frågor om Saint Lucia

Behöver man ansöka om visum för att resa till Saint Lucia?

Nej, svenska meborgare kan vistas i Saint Lucia i upp till 90 dagar utan visum.

Är Saint Lucia säkert?

Ja, viss kriminalititet finns på ön men den är oftast inte riktad mot turister. Även om det är sällsynt så är det bra om du har uppsikt över dina värdesaker när du badar eller vistas på stranden då stöld kan förekomma.

Är Saint Lucia billigt?

Det är inte en av de billigare öarna i karibien. Restaurangpriserna kan liknas vid västeuropeiska priser.

Vad är åldersgränsen för köp/konsumtion av alkohol i Saint Lucia?

16 år


Intressant fakta om Saint Lucia

 • Saint Lucia blev självständigt från Storbritannien 1979

 

 • Det finns över 180 stycken olika fågelarter på ön

 

 • Saintluciaamazon är en papegoja som du bara kan hitta i Saint Lucia

 

 • Saintluciansk franska och patios talas av 95% av befolkningen trots att engelska är det officiella språket

 

 • Saint Lucia har en drive-in vulkan vid namn Sulphur Springs, du kan köra bil till denna sovande vulkan.
Noel P